Animals

Sabies que les ovelles…

Els secrets de les ovelles

Bon dia amics i amigues,
ja és dimecres i avui em toca a mi! Em presento: sóc l’Olivia, tinc sis anys i.. sóc una ovella!!
Em voleu conèixer millor? Doncs us he preparat un seguit de curiositats sobre les ovelles que potser no coneixeu.curiositats ovelles

  • Sabies que no tenim els ulls rodons? Concretament, tenim la pupil·la rectangular, no rodona com els humans!
  • Sabies que les ovelles tenim molta memòria? Podem reconèixer fins a 50 individus diferents, per això sempre fem cas al/la pastor/a que ens cuida.
  • Sabies que no bevem aigua en moviment? Les ovelles no podem beure aigua als rius o rieres ni als llacs, ja que bevem només aigua estancada en un cubell o similar, on no estigui en moviment.
  • Sabies que les ovelles necessitem una dosi alta de sal a la nostra dieta? Les ovelles i els xais necessitem sal per afavorir la digestió i aconseguir una correcta assimilació de nutrients, perquè ens aporta minerals. Per això veureu que a la granja tenim uns blocs de sal que anem llepant tranquil·lament.
  • Sabies que les ovelles només tenim dents al maxil·lar inferior? Les ovelles tenim una dentadura diferent a la dels humans i no tenim dents al maxil·lar superior. A més, es pot saber la nostra edat (més o menys!) segons les dents que tenim, perquè igual que les persones, nosaltres també tenim dents de llet que ens cauen a mesura que ens fem grans i són substituïdes per unes de permanents.
  • Sabies que no totes les ovelles són blanques? Jo tinc la llana (que és com es diu el nostre pèl!) i la pell blanques però hi ha ovelles que tenen taques fosques o que són de pell negre… o amb la llana fosca!
  • Sabies que a les ovelles ens esquilen un cop l’any? Els humans aneu a la perruqueria a tallar-vos els cabells i les ovelles quan arriba el bon temps també volem fer un canvi de look, per això ens esquilen: ens treuen la llana i així no tenim tanta calor.

Ovelles històriques

Sabies que hi ha una ovella molt famosa que es diu Dolly? L’any 1996 a Escòcia es va realitzar un experiment científic i d’ell va sortir la Dolly, que va ser el primer mamífer clonat a partir d’una cèl·lula adulta d’ovella, després de gairebé 300 intents. La clonació consisteix en obtenir còpies genèticament idèntiques d’éssers vius a partir d’altres ja desenvolupats, de manera no sexual, sense que hi hagi còpula.

Quin munt de coses, oi? Aquí teniu un joc per veure què heu après!

 

Amb totes aquestes curiositats sobre les ovelles que heu après, ja podeu participar al concurs del nostre Instagram!

Us espero ben aviat per Granja d’Aventura Park!