Activitats

Hort urbà – Activitats en família!

El món de l’horthort urbà

Hola pageses i pagesos d’arreu!
Com sabeu, a l’hort s’hi conreen tot tipus de fruita i verdura… però necessitem molt d’espai, oi?
No sempre tenim un terreny disponible per poder plantar les nostres maduixes, enciams o patates; per això avui us volem explicar una manualitat que us permetrà fer el vostre propi hort urbà! A partir de l’autoconsum menjarem sa i estalviarem.

L’hort urbà

Teniu ganes de saber quin és el truc per construir un hort a casa? Doncs heu de trobar:

  • Envasos de plàstic
  • Tisores o cúter
  • Terra
  • Aigua
  • Gomets i/o enganxines
  • Pintures, retoladors permanents

Ho heu aconseguit tot? Doncs endavant!
Primerament, hem de fer els tests, que és on plantarem les llavors. Com ja sabeu, ens encanta reciclar i re-utilitzar… així que els farem amb material d’ús comú que ja tinguem per casa: en aquest cas donarem una segona vida als envasos de plàstic (qualsevol ens anirà bé: de detergents, d’aigua, de refrescs, etc).
Amb unes tisores o un cúter, tallarem per la meitat l’envàs; hi ha diverses maneres de fer-ho, nosaltres us proposem tallar els envasos verticalment (foto 1) o horitzontalment (foto 2).
Hort urbà          Hort urbà

Ara toca decorar l’envàs al vostre gust. Podeu utilitzar gomets de diferents formes i colors, retoladors permanents o pintura (si la barregeu amb cola blanca o sabó de rentar els plats, s’adherirà millor al plàstic). El més important és aprofitar el que tingueu a casa i que us agradi el resultat final!

A continuació… ja podem plantar! Heu de posar terra a l’envàs, gairebé fins dalt de tot (deixant un o dos dits de marge aprox.) i fer un forat clavant el dit a la terra, per tal de poder posar-hi la llavors. Ep! No cal que enfonsem tot el dit, amb la meitat, serà suficient!!!

Fàcil, oi???
Doncs en podeu fer tants com vulgueu.
Podeu posar el vostre test al balcó, terrassa o finestra o bé el podeu penjar del sostre o paret amb fil i xinxetes o claus.

No oblideu regar el vostre hort amb l’aigua que cada hortalissa necessita i posar-les en un lloc on els toqui el sol (a internet trobareu molta informació sobre les necessitats de cadascuna!)

En aquest vídeo teniu alguns exemples de verdures i fruites que podeu plantar al vostre hortet i com fer-ho. Recordeu que us creixeran millor i més ràpid les fruites i verdures de temporada!

 

Ens veiem ben aviat!