Animals

Sabies que les gallines…

Els secrets de les gallines

Bon dia famílies!
Sóc la gallina Tica i avui us vull presentar una nova secció del nostre blog. El primer dimecres de cada mes, un dels habitants de la granja us desvetllarem algunes curiositats sobre la nostra vida, la nostra família o el nostre hàbitat!
Voleu conèixer-nos millor? Doncs avui em toca a mi, així que a continuació us explicaré un munt de curiositats sobre nosaltres, les gallines!

  • Sabies que en un galliner només hi ha un gall dominant? Podem viure amb diferents galls dins un galliner, però només n’hi ha un que és el que mana. Els galls són més grans que les gallines, tenen les plomes més llargues i la cresta i els barbons també.
  • Sabies que les gallines podem arribar a viure entre 5 i 10 anys? Tenim una vida una mica curta, però la sabem aprofitar molt bé. Jo ja tinc 4 anys. I tu, quants en tens?
  • Sabies que en el món existeixen més gallines i galls que humans? És l’au més nombrosa del planeta; som més de 13000 milions (això és un càlcul aproximat). Per exemple, al nostre país hi ha 47 milions de gallines, que equivalen a una gallina per cap! Us imagineu tenir una gallina com jo a casa vostra? Us agradaria? Us podria despertar cada matí, juntament amb el meu company, el gall; despertador natural i sense piles!

Curiositats dels ous de les gallines

  • Sabies que les gallines només ponem un ou al dia? Necessitem de l’escalfor i la llum solar. Ah! I no necessitem de cap gall per pondre un ou. L’ou és un aliment excel·lent, conté moltes vitamines, proteïnes i calories: ingredients bàsics per a créixer sans/es i forts/es. Però sense abusar, és clar!
  • Sabies que hi ha ous fecundats? Quan les gallines ens trobem amb un gall i fem la còpula voldrà dir que hem fecundat un ou del qual podrà sortir-ne un pollet! Per a que això passi, m’he d’encarregar de covar-lo, és a dir, donar-li escalfor i cuidar-lo cada dia. Sabeu com ho faig? M’hi assec a sobre amb molt i molt de compte perquè estigui ben calentó entre les meves plomes!
  • Sabies que les gallines blanques són gairebé les úniques que ponen els ous blancs? El color dels nostres ous dependrà de la nostra raça (normalment el color de les nostres plomes dóna la pista sobre el color dels ous), tot i que hi ha gallines que ponen els ous de color turquesa!
  • Sabies que els ous de gallina no són els més petits que existeixen en el món de les aus? Els ous de colibrí són els més petits. I els d’estruç, els més grans. Aquí a la granja no tenim cap d’aquests dos animals (tot i que l’Emí i el Mu, els nostres emús, s’assemblen molt als estruços, oi?) però en tenim d’altres que també ponen ous i ben curiosos!

Us he preparat un joc per posar-vos a prova! A veure si heu estat atents/es!

 

Segur que heu après un munt de curiositats sobre les gallines, oi?

Estigueu atents/es al nostre Instagram perquè aprendre… té premi!

 

Us espero ben aviat per Granja d’Aventura Park!