Activitats

Sant Jordi – Activitats en família!

sant-jordi-llegendaSant Jordi, la princesa, la rosa i el drac…

Com ja sabeu, el 23 d’abril se celebra la Diada de Sant Jordi: tota una tradició en la cultura catalana!
Sabeu que el fet de regalar la rosa i el llibre (símbols de la cultura i l’amor) és un costum molt antic? De fet, la rosa es regala des del segle XV i el llibre va trigar uns quants segles més en convertir-se en regal típic de Sant Jordi, però tot i així fa gairebé 100 anys que és tradició!
Aquest any està sent un any diferent, però tot i no poder sortir al carrer a celebrar Sant Jordi, no volem que us quedeu sense aquesta festa i avui us proposem fer la vostra pròpia rosa. A més, com la podeu fer amb material reutilitzat que tingueu per casa… en podeu fer tantes com vulgueu i regalar-les a tota la família!!

Va doncs, correu a buscar: una ouera de cartró, tisores, cola, pal de pinxos/canyeta, cartolina o paper i colors (retoladors, pintures, ceres… el que més us agradi!).
Ho heu trobat tot? Doncs comencem!

Fes la teva rosa de Sant Jordi

1. Donem forma!

rosa-ouera-manualitatPrimerament, agafarem una ouera i tallarem una de les cavitats tal i com es mostra a la foto (es pot estripar amb les mans, si no es vol fer servir les tisores). Això serà el cap de la nostra rosa.
A continuació, agafarem un tros de paper o cartolina per dibuixar les fulles, que tenen forma ovalada. Podeu fer-les de la mida que vulgueu i tantes com us vingui de gust. Un cop les tinguem, les retallarem (atenció!! Si les feu força allargades, serà més fàcil unir-les després a la tija. Podeu veure com enganxar-les a la foto del resultat final).

2. Pintem!

Ara toca pintar! Podeu fer servir ceres, retoladors, pintures.. el que tingueu per casa! Primer pintem els trossets d’ouera que hem tallat (nosaltres l’hem fet vermella, com la de la llegenda… però podeu triar el color que més us agradi!).
També pintarem de color verd el pal que fa de tija i les fulles (si feu servir una canyeta i heu de pintar-la, podeu barrejar cola blanca amb pintura per tal que es fixi al plàstic de la canyeta).
Per a que quedi més vistós podeu utilitzar diferents tonalitats de color. Si afegiu una mica de negre, el color s’enfosqueix; però si hi afegiu blanc, es fa més clar. Experimenteu!

3. Muntem!manualitat-rosa-sant-jordi

Un cop estigui tot sec, ja només fa falta que muntem la rosa. Per muntar els pètals, farem un petit forat al centre dels trossos d’ouera i hi passarem el pal pel mig (podeu posar-hi un tros d’ouera o diversos). Caldrà que ho enganxem amb una mica de cola per tal que no se’ns mogui de lloc! Per últim… enganxarem les fulles també amb cola i ja tenim llesta la nostra rosa de Sant Jordi!

Recordeu compartir la vostra rosa a FacebookInstagram, per fer-la arribar a totes aquelles persones que estimeu aquest Sant Jordi! No us oblideu d’etiquetar a Granja d’Aventura Park per veure com us ha quedat!

 

Ei! No, no ens hem oblidat dels llibres!

Què seria d’un Sant Jordi sense llibres? Abans d’acomiadar-nos fins la propera publicació… us volem regalar un recull de llibres d’allò més bestials, perquè ja sabeu que ens encanta que els/les protagonistes de les històries siguin els animals! Molts els  trobareu tant en castellà com en català. Esperem que us agradin!llibres-sant-jordi

Bèsties i bestioles, la vida secreta dels animals
Animals de la granja
Atles d’aventures Oceans
El tres porquets i altres contes clàssics
La ovejita que vino a cenar
La cebra Camila 
Elmer
Fauna
1000 preguntes i respostes sobre els animals
Contes d’animals per aprendre i somiar 
El drac de les estrelles i jo (Personalitza el llibre i sigues tu el/la protagonista!) 

 

Recordeu que si us heu perdut alguna publicació, podeu consultar-les totes aquí!