Animals

Sabies que les serps…

Els secrets de les serps

curiositats-serps

Hola famílies!

Comencem una nova entrega de la secció de curiositats sobre animals: avui… curiositats de les serps!

Avui em toca a mi, sóc el Fermín i visc a Granja d’Aventura Park. Ja sabeu que aquí no només hi ha animals de granja, també hi podeu veure altres animals: animals d’arreu del món o exòtics, com jo.

Jo sóc una serp, concretament una pitó reial (Python regius) o pitó bola. Però… Sabies que existeixen al món més de 3000 tipus de serps? Vols saber més curiositats sobre les serps? Doncs si segueixes llegint, te n’explicaré unes quantes!

Els sentits de les serps

Sabies que les serps som sordes? No tenim orelles, però podem detectar totes les vibracions i moviments, i el so consisteix en vibracions de l’aire! Així sabem si s’acosta algun depredador o hi ha una presa aprop. De tota manera, sí que tenim oïda interna, que ens dóna el sentit de l’equilibri.

Sabies que el nostre nas no serveix per olorar? Sí, tenim nas… Són dos foradets que ens serveixen per a respirar, però que no té olfacte! Nosaltres “olorem” amb la llengua. A través d’ella i del nostre sentit del gust, capturem partícules d’olor a l’aire i les transformem en informació olfactiva. Ep! Que no us enganyi aquesta característica… tot i que el sentit de l’olfacte el tinguem a la llengua… és un dels nostres sentits més ben desenvolupat!

Sabies que les serps no tenim parpelles als ulls? Dormim amb els ulls oberts, no els podem tancar perquè no tenim parpelles. Tot i que sí que tenim una escama transparent que protegeix els nostres ulls i fa que no se’ns assequin.

Sabies que les serps mudem la pell? Les serps fem canvi de pell cada mes o dos mesos. Durant el període de muda, deixem de menjar i ens tornem apàtiques. Després d’uns dies, la pell comença a desprendre’s des del cap fins a la cua, com si fos una funda completa del nostre cos (ulls inclosos!). Podríem dir que és com quan a vosaltres us queda petita la roba! Nosaltres mengem i creixem… així que necessitem un “vestit” més gran.

 

Altres curiositats sobre les serps

Sabies que les serps mascles tenim 2 penis? Els tenim amagats dins el cos i només els traiem per a fer la còpula (només en traiem un cada vegada!). Es diu que això és per afavorir la conservació de l’espècie: per poder inseminar el màxim de femelles possible. Així doncs, cada penis està lligat a un dels testicle. Cada vegada que trobem parella hem de decidir quin dels dos utilitzar, en funció de quin vam utilitzar en l’últim acte sexual, ja que, per augmentar la possibilitat de fecundació, fem servir el penis lligat al testicle amb més reserva de semen.

Sabies que no totes les serps som verinoses? Aquí a Granja d’Aventura Park no trobareu cap serp verinosa. Hi ha serps que ataquen a la presa estrangulant-la (se’n diuen constrictores!) i n’hi ha que li injecten el verí per tal d’immobilitzar-la o matar-la. El verí el transmeten a través d’una mossegada, amb els seus ullals.

Sabies que les serps som de sang freda? Les serps som rèptils, i els rèptils som animals incapaços de generar la nostra pròpia calor i hem de dependre de fonts externes per a regular la temperatura corporal. Això significa que obtenim la calor de l’ambient i no de l’aliment. Segur que heu vist més d’una vegada algun llangardaix prenent el Sol, oi? Doncs ara ja sabeu per què els agrada tant!

Bé, a veure si us atreviu a posar a prova els coneixements amb aquest joc !

 

I no us oblideu de participar al concurs que publiquem amb cada “sabies que” al nostre Instagram!

Us espero ben aviat per Granja d’Aventura Park!