Activitats

Contes educatius – Activitats en família!

contes educatiusContes educatius

Sabíeu que els contes són una eina educativa molt important?
Des de ben petits/es s’ens expliquen històries i aventures que ens transmeten una sèrie de valors educatius que aniran configurant la nostra personalitat. A més de fer-los gaudir, els contes ofereixen als infants una sèrie de models a seguir… per això és tant important triar sempre contes que siguin educatius!

Com han de ser els contes?

1. Adequats a l’edat

Hem de tenir en compte diferents factors, com ara la temàtica, el llenguatge utilitzat, les il·lustracions i els recursos que utilitza.

2. Coeducatius

També hem de procurar explicar contes educatius que transmetin valors i models positius. A Granja d’Aventura Park apostem per la coeducació, un model educatiu basat en la igualtat i que considera els éssers humans diferents en comptes de desiguals i equivalents en comptes de complementaris, amb la finalitat que qualsevol persona pugui desenvolupar al màxim les seves capacitats, independentment del seu sexe o gènere.

3. Divertits

Per últim, recordem que es tracta de passar una bona estona! No a tothom li han d’agradar els mateixos contes… i cal tenir en compte l’estat d’ànim dels infants: si estan cansats/des triarem un conte curt, si estan nerviosos/es procurarem triar una història que no sigui massa trepidant, si estan tristos/es podem intentar esbrinar el motiu i treballar-lo a través d’un conte, etc.

Contes coeducatius

A continuació trobareu una petita guia que parla sobre la coeducació com a model educatiu i com detectar si un conte és o no sexista. A més, també hi trobareu contes basats en aquest model per poder explicar als vostres infants! Feu clic aquí per a obrir-la!

Altres contes i recursos

Us deixem també un llistat de webs on podeu trobar infinitat de contes!

Conte educatiu sobre el coronavirus
Contes bojos
(Aquesta web pot ser que no es visualitzi correctament des de Google Chrome, us recomanem obrir-la amb mozilla firefox o algun navegador alternatiu.)
Una mà de contes
Muchoscuentos.com
Chiquipedia

Esperem que gaudiu molt de les nostres recomanacions! A Granja d’Aventura Park ens encanta tot allò que uneix diversió i educació… si a vosaltres també, feu una ullada a les activitats escolars que oferim de dilluns a divendres!

Fins aviat!!!